Suksessen «skole på byggeplass»

Et av de beste resultatene noensinne Veidekke Entreprenør har gjennom flere år kjørt programmet «Skole på byggeplass», et tilbud om fagarbeiderutdanning til elever som ikke har fullført videregående skole. Våren 2016 ble nye elever uteksaminert fra programmet, og minst åtte av dem har gått direkte ut i lære – et av de beste resultatene noensinne. … Continued

Et av de beste resultatene noensinne

Veidekke Entreprenør har gjennom flere år kjørt programmet «Skole på byggeplass», et tilbud om fagarbeiderutdanning til elever som ikke har fullført videregående skole. Våren 2016 ble nye elever uteksaminert fra programmet, og minst åtte av dem har gått direkte ut i lære – et av de beste resultatene noensinne. Det skriver Veidekke på sine nettsider.

Målgruppen for «Skole på byggeplass» er ungdommer i alderen 18-24 år som ikke har fullført videregående skole.

Hardtarbeidende elever på Kuben

Flere bedrifter ser verdien av å bygge bro mellom skole og næringsliv. I går skrev enerWE.no – vår søsteravis for olje- og energibransjen om 30 unge lovende elever som hadde sin første dag på Teknologilinja ved Kuben videregående skole i Oslo. Dette er en linje for hardtarbeidende ungdommer som ønsker studiespesialisering med fokus på realfag, teknologi og innovasjon. De tre årene kvalifiserer til opptak på ingeniør- og medisinstudier, ettersom de vil ha alle nødvendige realfag for en slik studieretning.

– Slike samarbeidsformer tror jeg at vi vil se mer av i årene som kommer. Kuben er første videregående skole i landet som tilbyr teknologilinje i samarbeid med olje og gassindustrien. Samarbeidet kom i stand etter møter mellom Kuben og Norsk olje og gass før oppstart av teknologilinjen. Vi koblet deretter på våre medlemsbedrifter som er opptatt av og ønsker å bidra til at flere elever velger realfag og ingeniørrettet utdannelse, sier Evelyn Blom-Dahl kompetanserådgiver i Norsk Olje og gass til enerWE.no.

Også NCC satser på de unge

For ellevte året på rad arrangerte NCC Barnas Byggeskole forrige uke uken. Formålet var å skape interesse og rekruttering til fremtidens bygg- og anleggsbransje. Byggeskolen gjennomføres for 50 barn i alderen 8 til 12 år på Vålerenga skole.

– På byggeskolen kombineres sommeraktiviteter og praktiske fag. Tidligere tilbakemeldinger viser at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller kommunikasjonssjef i NCC, Tor Heimdahl i en pressemelding.

Stort behov for fagarbeidere

Fra 1997 var Aetat (nå NAV) oppdragsgiver  for «Skole på byggeplass». Etter 2012 er programmet finansiert av Akershus fylkeskommune, og Veidekke samarbeider med Jessheim videregående skole om gjennomføringen.

– Det er behov for flere fagarbeidere i fremtiden, og det er dermed en bekymring at søkertallet til yrkesfaglig utdanning er lavt, har Hege Schøyen Dillner tidligere uttalt til vekst.media.

Dillner er konserndirektør stab i Veidekke, et av skandinavias største entreprenørselskap innen bygg og anlegg samt eiendomsutvikling.

Det er i dag rundt 5.000 ansatte i Veidekke Norge, av dem er nesten 3000 fagarbeidere.

– Som en av landets største lærlingebedrifter tar vi også ansvar for utdanning av egne fagarbeidere – med 170 lærlinger i Norge. I 2015 fikk vi 900 nye medarbeidere i Norge, fordelt på både fagarbeidere og funksjonærer. I løpet av de femten neste årene vil Norge trenge 90 000 nye fagarbeidere innen bygg og anlegg, dvs ca 6000 hvert år, illustrete Dillner til vekst.media tidligere i sommer.

– Når dette skoleåret er avsluttet har Veidekke gjennomført fire skoleklasser Vg2 byggteknikk i samarbeid med Akershus fylkeskommune, og vi har en rammeavtale som omfatter to nye skole­år, fram til 2018, sier Asle Hermansen på nettsidene til Veidekke. Hermansen er daglig leder for Skole på byggeplass.

Full fart også i Skanska

Bygg- og anleggsbransjen er i vekst, og det er ikke bare Veidekke som rekrutterer.

– Vi har rekordmange stillinger som er lyst ut nå i sommer og jeg gleder meg til å fortsette disse prosessene, fortalte Christian Scheen, Rekrutteringssjef Skanska Norge til vekst.media tidligere i sommer.

Vi skal blant annet rekruttere til et par prosjektsjef og prosjektlederstillinger, et par spesialiststillinger, rådgiver og IT-stillinger, tre stillinger innen HR og en kommunikasjonsdirektør. Alle disse er viktig å få på plass, fortalte Scheen.