Svenske JM leter etter tomter i Trondheim

– Egentlig er det jo rart at vi ikke har vært i Trondheim før nå, sier Martin Asp, administrerende direktør i JM Norge til Adressa. JM er nordens største boligutvikler, og Asp forteller til Adressa at de er i Trondheim for å se på mulige tomter for bygging av leiligheter. Selskapet har hovedkontor i Stockholm … Continued

– Egentlig er det jo rart at vi ikke har vært i Trondheim før nå, sier Martin Asp, administrerende direktør i JM Norge til Adressa.

JM er nordens største boligutvikler, og Asp forteller til Adressa at de er i Trondheim for å se på mulige tomter for bygging av leiligheter. Selskapet har hovedkontor i Stockholm i Sverige, og JM Norge har sitt hovedkontor i Oslo. Selskapet har også avdelinger i Tønsberg, Bergen og Stavanger, og nå står Trondheim for tur. Selskapet omsatte for 13 milliarder kroner i fjor, hvorav Norge sto for 2,5 milliarder.

– Vi gjør alt selv, det skiller oss fra de fleste andre konkurrenter. Vi kjøper tomt til bygging og følger prosessen helt til innflytting. Vi vil skape hus folk skal trives i, og derfor er jeg også selv med å velger ut tomter, sier Asp til Adressa.

JM vil foreløpig ikke si hvor mange de vil ansette i Trondheim i første omgang, men de tror på et behov for 20-30 ansatte etterhvert.

Asp trekker også frem at Trondheim er raske til å gjennomføre detaljreguleringen for prosjektene:

– Analysen viser at detaljreguleringen i gjennomsnitt tar tre år. Den tar hele fire år i Oslo, mot bare 2,4 år i Trondheim. Så hvis vi tenker oss først en planprosess på rundt 2,4 år, så en byggeperiode på cirka halvannet år, ja, så kan nok de første flytte inn etter det, sier Asp.

Les mer på Adressa.no.