Veidekke kjøper seg opp

– Hande AS er et meget veldrevet selskap. Med dette kjøpet blir vi en betydelig aktør i et spennende marked i vekst, sier adm. dir. Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Veidekke har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 68 % av aksjene i Hande AS i Oslo, et selskap spesialisert på rehabilitering og innredning av kontorlokaler, skriver selskapet i en pressemelding.

Hande AS er en tredje generasjons familiebedrift fra 1936 som påtar seg totalentrepriser for profesjonelle eiendomsforvaltere av kontorbygg i Oslo-området. De 25 ansatte består av svært erfarne håndverkere og prosjektledere. I tillegg har selskapet en stabil base med gode samarbeidspartnere. Hande AS hadde i 2017 en omsetning på i overkant av 200 millioner kroner.

– Vi ønsker å utvikle vår virksomhet videre, og vi er derfor veldig fornøyd med at vårt førstevalg Veidekke nå kommer inn på eiersiden. Dette sikrer langsiktig utvikling, kapasitet og gjennomføringsevne til glede for våre kunder og ansatte. Vi skal fortsatt operere som et eget selskap, men kan nå dra veksler på langt større ressurser enn tidligere med Norges største entreprenør i ryggen, sier prosjektleder, partner og styreleder Lars Hande i Hande AS.

– Hande AS vil tilføre oss kompetanse og komplettere vår virksomhet. Ombygging og innredning av kontorlokaler er et stort og voksende marked i Oslo-området, og Veidekke har i liten grad utført denne type tjenester tidligere. I tillegg har Hande og Veidekke flere av de samme solide kundene i våre porteføljer og vi ser mange synergier i et strategisk samarbeid. Allerede fra det første møte med Hande merket vi at både verdigrunnlag og forretningsideer stemte veldig godt overens og jeg gleder meg til å få Hande inn i Veidekke-familien, sier regionsdirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Entreprenør.

Det forventes at endelig avtale inngås i løpet av august under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.