Veidekke solgte boliger for 4,8 mrd.

Veidekke solgte totalt 615 boliger i andre kvartal 2016. Salget holder seg høyt i både Norge og Sverige, skriver selskapet i en pressemelding. Veidekkes aktivitet innen boligutvikling ved utgangen av andre kvartal 2016 er høy i både Norge og Sverige, med godt salg og flere boliger i produksjon. Totalt ble det solgt 615 boliger til … Continued

Veidekke solgte totalt 615 boliger i andre kvartal 2016. Salget holder seg høyt i både Norge og Sverige, skriver selskapet i en pressemelding.

Veidekkes aktivitet innen boligutvikling ved utgangen av andre kvartal 2016 er høy i både Norge og Sverige, med godt salg og flere boliger i produksjon. Totalt ble det solgt 615 boliger til en verdi av 3,1 milliarder kroner i kvartalet. Til sammenligning ble det solgt 451 boliger i 1. kvartal. Totalt har Veidekkesolgt boliger for 4,8 mrd i 2016.

I Sverige er aktiviteten spesielt høy i Gøteborg og Stor-Stockholm. I Norge er det i Oslo og Trondheim at aktiviteten er høyest.

– Et stabilt høyt salg i både Norge og Sverige gjør at antallet boliger i produksjon øker merkbart, sier konsernsjef Arne Giske. Det er ekstra hyggelig at vi opplever et godt salg i mange geografier og vi ser at vi har svært gode prosjekter som raskt oppnår byggestart. Vi skulle imidlertid gjerne hatt flere salgsklare prosjekter i Oslo-området for å kunne etterkomme den store etterspørselen etter boliger her, sier Giske.

Antallet boliger i produksjon er 2 877, hvorav Veidekkes andel er 2 181. Tilsvarende tall i 2. kvartal 2015 var 1 874 hvorav Veidekkes andel var 1 381. Samlet salgsgrad for prosjekter under oppføring er 87 %. Samlet salgsverdi i kvartalet var 3,1milliarder kroner, og Veidekkes andel var 2,4 milliarder kroner.