Virke redd Norge taper jobbkampen

Mens sysselsettingen øker i så godt som alle andre land, er det bare ett land i Europa som har dårligere utvikling enn Norge. Virke slår alarm om stopp i jobbveksten. – Tallenes tale er at Norges posisjon på sysselsettingstoppen er truet, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke til Klassekampen. Norges befolkning vokser med … Continued

Mens sysselsettingen øker i så godt som alle andre land, er det bare ett land i Europa som har dårligere utvikling enn Norge. Virke slår alarm om stopp i jobbveksten.

– Tallenes tale er at Norges posisjon på sysselsettingstoppen er truet, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke til Klassekampen.

Norges befolkning vokser med omkring 50.000 personer i året, men sysselsettingen har de siste årene kun vokst med et par tusen i året, og i 2016 går det mot en nedgang i antall personer i jobb, formidlet Virke på arbeidsgiverorganisasjonens konjunkturseminar mandag. Kun Luxembourg har en dårligere utvikling. Også Finland og Belgia er land med negativ sysselsettingsrate.

LOs sjeføkonom Stein Reegård sier Norge tradisjonelt har ligget høyt i sysselsetting, og at man derfor ikke må legge for mye vekt på ett enkelt år.

– Vår økonomi er preget av oljenedturen, mens andre land har mer å ta igjen, sier han til avisen.